ΚΟΣΜΟΣ

H Singapore Airlines αποζημιώνει τα θύματα των αναταράξεων της πτήσης Λονδίνο - Σιγκαπούρη

H Singapore Airlines αποζημιώνει τα θύματα των αναταράξεων της πτήσης Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Ασθενοφόρο μεταφέρει στο νοσοκομείο ένας από τους τραυματίες της πτήσης Σιγκαπούρη - Λονδίνο

AP Photo/Sakchai Lalit

Αποζημιώσεις στους τραυματίες σε πτήση από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη που αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις προσφέρει η Singapore Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι προσφέρεται να καταβάλει 9.287 ευρώ (10.000 δολάρια) σε όσους υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Για τους επιβάτες με σοβαρότερους τραυματισμούς, η αεροπορική εταιρεία παρέχει «προκαταβολή 23.217 ευρώ (25.000 δολλάρια) για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους» ενώ θα ακολουθήσουν και περαιτέρω συζητήσεις για το ποσό της τελικής αποζημίωσης.

Ένας 73χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μερικοί στη σπονδυλική στήλη και στο κρανίο, σε μια πτήση που είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο και πραγματοποίησε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ στα τέλη Μαΐου αφού αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.

Το Boeing 777 με προορισμό τη Σιγκαπούρη μετέφερε 211 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Δεκάδες από τους ανθρώπους αυτούς χρειάσθηκε να νοσηλευθούν.

Η Singapore Airlines είχε ήδη προσφέρει 1.000 δολάρια Σιγκαπούρης (686 ευρώ) σε κάθε επιβάτη της πτήσης που αναχώρησε από την Μπανγκόκ μετά το επεισόδιο για να καλύψει τις άμεσες δαπάνες τους.

Η εταιρεία ανέλαβε επίσης τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών επιβατών και οργάνωσε το ταξίδι συγγενών τους στην Μπανγκόκ γι' αυτούς που το ζήτησαν.

Το Boeing 777-300ER έκανε βουτιά 1.800 μέτρων μέσα σε μερικά λεπτά και τόσο ξαφνικά ώστε οι επιβάτες είπαν πως δεν είχαν το χρόνο να δέσουν τις ζώνες τους.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι το αεροπλάνο επιταχύνθηκε γρήγορα προς τα πάνω και προς τα κάτω και έπεσε περίπου 54 μέτρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Οι επιβάτες περιέγραψαν πώς το πλήρωμα και όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας εκτινάχθηκαν και χτύπησαν στην οροφή της καμπίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ