Σε επιφυλακή η Αλβανία για τις προσφυγικές ροές

Αυξημένες ροές Σύρων και Αφγανών προσφύγων αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες η Αλβανία, γεγονός που έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές της χώρας.
Την Πέμπτη η αλβανική αστυνομία συνέλαβε 26 Αφγανούς πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα από την Κακαβιά, στα σύνορα με την Ελλάδα.
Δεκαοκτώ από τους πρόσφυγες είναι μικρά παιδιά, και ο προορισμός όλων ήταν το Μαυροβούνιο. Η αλβανική αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά οι πρόσφυγες αναμένεται να παραδοθούν στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι αστυνομικές αρχές και των δύο γειτονικών χώρων διερευνούν την πιθανότητα να οργανώνονται από κυκλώματα, διακινήσεις μεγάλων ομάδων προσφύγων οι οποίοι κρύβονται στις δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, προτού συνεχίσουν για το Μαυροβούνιο, με τελικό προορισμό δυτικές χώρες.
Οι αλβανικές αρχές, με την βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, άνοιξαν ένα γραφείο στο Αργυρόκαστρο για να συντονίσουν τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Καταζητούμενος από τις ρωσικές Αρχές συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη
22:41
Ζελένσκι για Πούτιν: Θέλει να απορρίψει την πρόταση αλλά φοβάται να το πει απευθείας στον Τραμπ
22:30
ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε επαναπρόσληψη χιλιάδων απολυμένων από έξι υπουργεία
22:21.jpg?t=BoO54T03evihEBy3__hjZw)
Ρόδος: Νεκρός οδηγός μηχανής που «καρφώθηκε» σε κολώνα φωτισμού
22:14