Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πάφο - Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν πέντε χωριά
Επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς από πτητικά μέσα (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Petros KaradjiasΕκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (11/6) στην Πάφο, όπου έχουν αρχίσει να καίγονται σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, με τις κυπριακές Αρχές να ενεργοποιούν το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, οι φλόγες όμως επεκτάθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν καεί τα ζώα που βρισκόταν σε αυτές.
Οι Αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης πέντε κοινοτήτων: Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Κούρδακας και Λεμόνα.
Κάτοικος της περιοχής Ψαθί δήλωσε στο philenews ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια και τουλάχιστον 10 έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική της Κύπρου χρειάστηκε να διασώσει έναν κτηνοτρόφο από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το κτηνοτροφείο του στην περιοχή Ψαθί. Σύμφωνα με το philenews ο άνδρας φέρει ελαφρές εκδορές.
Να σημειωθεί ότι, οι κυπριακές Αρχές είχαν απευθύνει αίτημα προκειμένου να συνδράμουν εναέρια μέσα από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό μηχανισμό.
Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αποφασίζοντας να στείλει στην επιχείρηση κατάσβεσης δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, όπως και η Ιορδανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας για φωτιά στην Πάφο: Ενωμένοι θα παλέψουμε για να προστατέψουμε ζωές, περιουσίες, δάση
Δύο ελληνικά Canadair στη «μάχη» με τις φλόγες στην Πάφο
Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς ορειβάτες στα Βαρδούσια: Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν οι σοροί
08:51
Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας - Πώς θα πληρώσετε λιγότερα
08:38
Ιστορικά ρεκόρ και εξαιρετικές επιδόσεις στις αγορές - Οι καταλύτες του 2025
08:25
ΗΠΑ: 47χρονος σκότωσε την σύζυγο του, τραυμάτισε την κόρη του του και αυτοκτόνησε μετά από καυγά
08:12