ΚΟΣΜΟΣ

Ίντερπολ: Καταζητείται Ελληνίδα για ηλεκτρονική πειρατεία

Ίντερπολ: Καταζητείται Ελληνίδα για ηλεκτρονική πειρατεία
REUTERS/Edgar Su

Στο διεθνή κατάλογο καταζητούμενων της Ίντερπολ, βρίσκεται μια 41χρονη Ελληνίδα, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική πειρατεία και παράνομη διάθεση ταινιών σε ιστοσελίδες. 

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της Interpol σε μία συντονισμένη επιχείρηση κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας και το κλείσιμο σελίδων διακίνησης ταινιών και σειρών.

H Ελληνίδα με τα αρχικά Ζ.Μ - μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με διεθνές ένταλμα σύλληψης -, φέρεται να αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για παράνομη διακίνηση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, για τις ταινίες: Avatar, Iron Man 2, 2012 και Τhe A-Team. Οι πέντε τους κατηγορούνται ακόμη για συνωμοσία στη διάπραξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και προσβολής με ηλεκτρονικά μέσα.

Το TorrentFreak, που εντόπισε πρώτο το όνομα της Ζ.Μ. στη λίστα της Ίντερπολ, σημείωσε ότι ένας από τους 5 κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Hana Beshara, η οποία ήταν γνωστή στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Phara», δήλωσε ένοχη το 2011 στις κατηγορίες που της αποδόθηκαν από τη δικαιοσύνη και εξέτισε ποινή κάθειρξης 22 ετών.

Όπως αναφέρει η Guardian, η Z.Μ. είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των Ευρωπαίων uploaders της σελίδας καθώς και ότι τους κατεύθυνε στο να αναζητούν περιεχόμενο που προστατευόταν από πνευματικά δικαιώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο είναι ασυνήθιστα «βαρύ», καθότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας NinjaVideo και o όγκος διακίνησης ταινιών ήταν αμελητέος σε σχέση με άλλα πειρατικά sites.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ