Δέκα νεκροί από βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις σε Ινδία και Νεπάλ - Εγκλωβισμένοι 2.400 τουρίστες
Ανανεώθηκε:
Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την βορειοανατολική Ινδία
AP Photo/Anupam NathΤουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν αυτή την εβδομάδα τη ζωή τους σε Ινδία και Νεπάλ και περίπου 2.400 τουρίστες αποκλείστηκαν στο ινδικό κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα (14/6) αξιωματούχοι.
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Ταπλετζούνγκ, η οποία συνορεύει με το Σικίμ, έπειτα από κατολίσθηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που παρέσυραν το σπίτι τους ενώ κοιμούνταν, είπαν αξιωματούχοι.
Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στo Μανγκάν, που καλύπτει την περιοχή βόρεια του Σικίμ και βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του κρατιδίου, της Γκανγκτόκ, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού της βορειοανατολικής Ινδίας.
«Βρέχει ασταμάτητα επί 36 ώρες. Ο δρόμος προς το βόρειο Σικίμ έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, αποκόπτοντας τη σύνδεση με την περιοχή», δήλωσε ο Χεμ Κουμάρ Τσέτρι, αξιωματούχος της περιοχής.
«Οι τουρίστες που έχουν αποκλειστεί είναι όλοι ασφαλείς, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να τους απομακρύνουμε εξαιτίας των καταστροφών», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι 11 από αυτούς είναι ξένοι τουρίστες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίνα: Εκτεταμένες πλημμύρες λόγω υπερχείλισης ποταμών απειλούν εκατομμύρια κατοίκους
Κένυα: Περισσότερο από το 90% των σχολείων άνοιξαν ξανά μετά τις πλημμύρες
Βραζιλία: Τους 147 έφθασαν οι νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες
SPONSORED
Παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου Αθηναίων: Διάρκεια, Περίοδοι Φιλοξενίας και Εγγραφές
06:00
Ποια η προθεσμία για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών
05:00
Αγροτική Εστία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους - Ποια η προθεσμία
04:00
Nέο επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος: Πόσο πιθανό το σενάριο - Ποια οκτώ μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
03:00