ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς για πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ειρηνευτικές προτάσεις του Πούτιν δεν είναι σοβαρές

Σολτς για πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ειρηνευτικές προτάσεις του Πούτιν δεν είναι σοβαρές

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς

AP Photo/Jose Luis Magana

Για μη σοβαρές ειρηνευτικές προτάσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό πολέμου στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς λίγο πριν αναχωρήσει από την G7, που ολοκληρώθηκε χθες στην Ιταλία.

Οι ηγέτες των χωρών της G7 δεν συζήτησαν τις ειρηνευτικές προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτές οι προτάσεις δεν είναι σοβαρές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Όλαφ Σολτς μιλώντας από την Ιταλία λίγο πριν φύγει για την Ελβετία, όπου ξεκινά η σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία, ανέφερε ότι οι προτάσεις του Πούτιν στοχεύουν μόνο να αποσπάσουν την προσοχή από τη σύνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες αν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιφέρειες της Ζαπορίζια, της Χερσώνας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και αν η Ουκρανία παραιτηθεί από τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η πρόταση δεν προοριζόταν να την πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά είχε κάποια σχέση με τη σύνοδο στην Ελβετία», τόνισε ο καγκελάριος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται σήμερα στην Ελβετία για μια σύνοδο κορυφής που στόχο έχει την άσκηση πίεσης στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο της στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ