ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Άνοιξε ο δρόμος για μια δεύτερη σύνοδο - Πιο γρήγορα αποτελέσματα για την Ουκρανία

Ζελένσκι: Άνοιξε ο δρόμος για μια δεύτερη σύνοδο - Πιο γρήγορα αποτελέσματα για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 

ALESSANDRO DELLA VALLE / POOL

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία που διεξήχθη στην Ελβετία συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται σε ειδικές ομάδες στη συνέχεια και πως μόλις ετοιμαστούν «τα σχέδια δράσης για την ειρήνη», θα ανοίξει ο δρόμος για μια δεύτερη σύνοδο κορυφής.

«Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε σε ειδικές μετά τη σύνοδο ομάδες πάνω σε συγκεκριμένες ιδέες, προτάσεις και αναπτύξεις που μπορούν να αποκαταστήσουν την ασφάλεια σε διάφορες πλευρές», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Όταν τα σχέδια δράσης για την ειρήνη ετοιμαστούν, θα ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερο σύνοδο κορυφής για την ειρήνη», είπε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η υποστήριξη των Δυτικών και άλλων ηγετών δείχνει πως το διεθνές δίκαιο μπορεί να αποκατασταθεί.

«Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να επιτύχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε στην ολομέλεια. «Θα αποδείξουμε σε όλους πως ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ μπορεί να αποκατασταθεί με πλήρη αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ