ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος από τη «μετωπική» αγγλικού περιπολικού με αγελάδα - Τιμωρία με κυβερνητική παρέμβαση

Σάλος από τη «μετωπική» αγγλικού περιπολικού με αγελάδα - Τιμωρία με κυβερνητική παρέμβαση

Βρετανοί αστυνομικοί σε δρόμο του Λονδίνου

(AP Photo/Matt Dunham, File

Δεν ήξερε πως κάποιος τον βιντεοσκοπούσε, ούτε ότι το θέμα μιας αγελάδας θα έφτανε στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει την αγελάδα, που είχε διαφύγει και κυκλοφορούσε τρομαγμένη στους δρόμους της μικρής πόλης Στέινς, στη νότια Αγγλία.

Αφού δεν κατάφερε να την σταματήσει με άλλον τρόπο, έπεσε πάνω της με το περιπολικό, την χτύπησε διπλά - όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο - και σήμερα αντιμετωπίζει τις συνέπειες.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε τεράστια αγανάκτηση στους πολίτες. Ο σάλος έφτασε μέχρι τα πρωθυπουργικά γραφεία.

Αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (16/6) ο ασυνομικός θα τιμωρηθεί με εντολή του υπουργού Εσωτερικών.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14/6), όταν η αστυνομία του Σάρεϊ δέχθηκε κλήσεις εξαιτίας της αγελάδας η οποία είχε εμφανισθεί στην περιοχή.

Οι εικόνες ειναι σκληρές:

Στο βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media αλλά και των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται καθαρά το όχημα της αστυνομίας να χτυπάει δύο φορές το ζώο, το οποίο καταλήγει εγκλωβισμένο κάτω από το περιπολικό.

Η σκηνή αυτή προκάλεσε κύμα επικρίσεων σε βάρος των δυνάμεων της τάξης και ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι αντέδρασε μάλιστα στο X.

«Δεν βλέπω καμιά εύλογη ανάγκη για τέτοια δράση. Ζήτησα να δοθούν επειγόντως πλήρεις εξηγήσεις», ανέφερε.

Σήμερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως διαβίβασε την υπόθεση στην υπηρεσία που ελέγχει τις αστυνομικές δυνάμεις και πως «απομάκρυνε από το πεδίο» τον εν λόγω αστυνομικό εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

«Έχω πλήρη συνείδηση της αναστάτωσης που προκάλεσε η διαχείριση εκ μέρους μας αυτού του επεισοδίου και θα βεβαιωθώ πως θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής και σε βάθος έρευνας», δήλωσε επίσης ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Σάρεϊ Νεβ Κεμπ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Beau Lucy αναρρώνει

Χθες, Σάββατο, η αστυνομία εξήγησε πως, έπειτα από άκαρπες απόπειρες να ακινητοποιήσουν την αγελάδα και λαμβάνοντας υπόψη «την ασφάλεια του κοινού», «ελήφθη η απόφαση να την σταματήσουμε χρησιμοποιώντας ένα όχημα».

Η αγελάδα, η οποία είναι ηλικίας δέκα μηνών και φέρει το όνομα «Beau Lucy», τραυματίσθηκε κυρίως στο ένα πόδι. Εξετάσθηκε από κτηνίατρο και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της. Αυτός ο τελευταίος δήλωσε στο πρακτορείο PA πως η Beau Lucy «πάει καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ