ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα της εκκαθάρισης Ερντογάν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ

Θύμα της εκκαθάρισης Ερντογάν και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ
Valerio Pennicino/Getty Images for Golden Foot/Ideal Images

Ένταλμα σύλλυψης κατά του Χακάν Σουκούρ εκδόθηκε από τις τουρκικές Αρχές, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης που πραγματοποιείται στη γείτονα χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αλλά και άλλα ΜΜΕ, ο πρώην επιθετικός της Γαλατασαράι, σχεδόν μόνιμα βασικός σέντερ φορ της Εθνικής Τουρκίας και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας (51 γκολ σε 112 συμμετοχές), κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης» και συγκεκριμένα αυτής του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ερντογάν, ο υπεύθυνος σχεδιασμού του πραξικοπήματος.

suku2

Ben Radford/Getty Images/Ideal Images

Το πρακτορείο διευκρινίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι ο Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος Σουκούρ μπήκε στην πολιτική το 2007, όταν αποσύρθηκε από τα γήπεδα και μάλιστα το 2011 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν (AKP) από το οποίο αποσύρθηκε το 2013, εξαιτίας του πολέμου του τούρκου προέδρου κατά του Γκιούλεν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Γκιουλέν στοχοποιείται. Τον Ιούνιο ξεκίνησε η δίκη του για εξύβριση του Ερντογάν. Ο Σουκούρ δεν έδωσε το «παρών» και η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον, μέχρι να ενημερωθεί το δικαστήριο για τη διεύθυνση του πρώην ποδοσφαιριστή στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ