ΚΟΣΜΟΣ

Η πόλη που αποφάσισε να εξοντώσει τα περιστέρια

Η πόλη που αποφάσισε να εξοντώσει τα περιστέρια
UNSPLASH

Η γερμανική πόλη Λίμπουργκ αν ντερ Λαν, που βρίσκεται στην Έσση σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε στις 9 Ιουνίου πήρε απόφαση να εξοντώσει τα περιστέρια που κατακλύζουν κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου. 

Τα περιστέρια άρχισαν να συρρέουν στα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα πριν από περίπου 10.000 χρόνια, και φαίνεται να έχουν συνηθίσει την παρουσία των ανθρώπων σε υπερβολικό βαθμό.

Η γερμανική, λοιπόν, αυτή πόλη στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την ημέρα των Ευρωεκλογών, ενέκρινε την θανάτωση των περιστεριών, με πάνω από το 53% των κατοίκων να ψηφίζουν «ναι» στην μαζική τους εξόντωση.

Πριν από το δημοψήφισμα αυτό, είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σκοτώσει τα πουλιά τον Νοέμβριο του 2023, αλλά η απόφαση αυτή είχε τότε κριθεί «αμφιλεγόμενη».

Η θανάτωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το euronews.

Πώς θα θανατωθούν τα περιστέρια;

Στην μείωση του πληθυσμού τους αναμένεται να συμβάλει ένας εκπαιδευτής γερακιών.

Αυτή ήταν η μέθοδος που προτάθηκε αρχικά από το συμβούλιο πέρυσι, και το ερώτημα που τέθηκε στους ψηφοφόρους ήταν απλώς εάν η απόφαση έπρεπε να ισχύει ή όχι.

Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτής γερακιών πρόκειται να δελεάζει τα περιστέρια σε μια παγίδα, να τα χτυπά στο κεφάλι με ένα ξύλο για να τα ζαλίσει και στη συνέχεια θα τους σπάει τον λαιμό.

Αντιδρούν οι φιλοζωϊκές

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων αντέδρασαν όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο.

«Ζούμε το 2023, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ζώα μόνο και μόνο επειδή μας ενοχλούν. Αυτό είναι απαράδεκτο» είχε σημειώσει η υπεύθυνη του έργου περιστεριών της πόλης του Limburg, Tanya Muller.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ