Euro 2024: Συνελήφθη μέλος του ISIS - Φόβοι ότι ετοίμαζε για τρομοκρατικό χτύπημα
Ανανεώθηκε:
Γερμανοί αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP /Martin MeissnerΈνας Ιρακινός ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επιθέσεις για λογαριασμό του ISIS συνελήφθη ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη (20/6).
Ο ύποπτος, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο ως Μαχμούντ Α. σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, συνελήφθη την Τετάρτη (19/6) στο Έσλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ένας δικαστής διέταξε την προφυλάκισή του ως ύποπτου για συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση εν αναμονή ενδεχόμενης απαγγελίας κατηγοριών.
Κατηγορείται ότι εντάχθηκε στο ISIS στο Ιράκ τον Μάιο του 2016 ή πριν από αυτόν και ότι πολέμησε για την εξτρεμιστική οργάνωση.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μαχμούντ Α. έφτασε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2022 και ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επιθέσεις για λογαριασμό του ISIS. Δεν διευκρίνισαν αν σχεδιάστηκαν ποτέ συγκεκριμένες επιθέσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Συνελήφθη στο Τορίνο μέλος του ISIS
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43
«Taylor Swift: The Eras Tour: The End of an Era»: Εμφανίζεται και η μητέρα της Τέιλορ Σουίφτ
12:37