ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν ίδρυσαν ο Ομπάμα και η Χ. Κλίντον τον ISIS, εσείς δεν καταλάβατε...

Τραμπ: Δεν ίδρυσαν ο Ομπάμα και η Χ. Κλίντον τον ISIS, εσείς δεν καταλάβατε...
REUTERS/Eric Thayer

Θύελλα αντιδράσεων – ακόμη και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος - προκάλεσε η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον είναι ιδρυτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, μετά τις άνευ προηγουμένου καταγγελίες, περισσότερα από 70 στελέχη των Ρεπουμπλικανών, έστειλαν μία επιστολή διαμαρτυρίας εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις των δηλώσεών του. Τα μέλη του κόμματος, δήλωσαν σοκαρισμένα από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Τραμπ και ζήτησαν με επιστολή τους προς την ηγεσία να σταματήσει τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του και να επικεντρωθεί περισσότερο στις εκλογές για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές.

«Η ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να διχάζει, η ανικανότητά του, οι παραλογισμοί του και η αντιδημοτικότητα του υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε σαρωτική νίκη για τους Δημοκρατικούς», προειδοποιούν τα στελέχη του κόμματος, στην επιστολή τους την επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ράινς Πρίμπους.

Η... άστοχη αναδίπλωση του Τραμπ

Προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο εξαπέλυσε – για άλλη μία φορά – επίθεση στα ΜΜΕ , κατηγορώντας τα ότι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του.

«Δεν καταλαβαίνουν τον σαρκασμό;» ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Βέβαια, το λάθος δεν είναι των δημοσιογράφων αλλά του ίδιου του Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο παρουσιαστής του έδωσε πολλές φορές την ευκαιρία να πάρει πίσω τις δηλώσεις του και κυρίως τη λέξη «ιδρυτής» του Ισλαμικού Κράτους. Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι αυτός ήταν ακριβώς ο όρος που ήθελε να χρησιμοποιήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ