ΚΟΣΜΟΣ

Ευρύ προβάδισμα της Λεπέν δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Ευρύ προβάδισμα της Λεπέν δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Η Μαρίν Λεπέν και ο Εμανουέλ Μακρόν

AP

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές η άκρα δεξιά της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία διατηρεί ευρύ προβάδισμα, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος Μακρόν σημαίνει καμπανάκι λέγοντας πως τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν «σε εμφύλιο πόλεμο».

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα (24/6), το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) συγκεντρώνει το 36% των ψήφων, η συμμαχία κομμάτων της αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο λαμβάνει 29,5% και η κεντρώα συμμαχία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην τρίτη θέση, αποσπώντας το 20,5% των ψήφων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν «σε εμφύλιο πόλεμο», με τον Γάλλο πρόεδρο να κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία «και όσους τους ακολουθούν».

Χθες ο Μακρόν δεσμεύτηκε «να δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027», όποτε και λήγει η θητεία του, ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο βρεθεί σε ευάλωτη θέση από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ