Προειδοποίηση από τη Μόσχα για τραγωδία «...αν οι Δυτικοί μας υποτιμήσουν»
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε την Τρίτη (25/6) ότι αν η Δύση υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «τραγικές και μοιραίες» συνέπειες, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιπαρατίθενται με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.
Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Δύση υποτίμησε «την ετοιμότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε οποιαδήποτε κατάσταση».
«Δεν θέλω καν να υποθέσω ότι αυτή η υποτίμηση θα μπορούσε να γίνει τραγική και μοιραία», είπε, προσθέτοντας ότι η Δύση επέλεξε να αντιπαρατεθεί με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.
«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απαντήσουμε σε αυτό – ρητορικοί και πρακτικοί. Διαθέτουμε τους πόρους για να μεταφέρουμε μηνύματα προς τη Δύση στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, ακόμη και ελλείψει προθυμίας των αντιπάλων μας να διεξάγουν έναν νηφάλιο διάλογο. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, η πλευρά τους να κάνει λάθος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην το κάνουμε».
Νεκρός 80χρονος μέσα στο σπίτι του στο Γαλάτσι - Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια
19:30
ΗΠΑ: Ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν μέσα σε νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση εγκεφάλου της συζύγου
19:18
Μαζική έξοδος αδειούχων: Το αδιαχώρητο στα λιμάνια - Πάνω από 100.000 ταξιδιώτες το τριήμερο
19:07
«Πυροσβέστες γαϊδουράκια» βοηθούν στην πρόληψη των πυρκαγιών στην Ισπανία
18:55