ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση σε μπαρ της Μαλαισίας που είχε αναλάβει ο ISIS

Σύλληψη δύο υπόπτων για την επίθεση σε μπαρ της Μαλαισίας που είχε αναλάβει ο ISIS
REUTERS/Stringer

Δύο άτομα που φέρεται να ευθύνονται για την επίθεση με βομβίδα σε μπαρ στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ τον Ιούνιο συνέλαβε η αστυνομία της Μαλαισία. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μουχάμαντ Ουάντι Μουχάμαντ Τζέντι, ο οποίος είναι γνωστός ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook ότι η τζιχαντιστική οργάνωση πραγματοποίησε την επίθεση που έγινε στις 28 Ιουνίου σε μπαρ στην συνοικία Πατσόνγκ από την οποία τραυματίστηκαν 8 άνθρωποι.

Αν η ανάληψη ευθύνης επαληθευτεί θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Μαλαισία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας Χάλιντ Αμπού Μπακάρ αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι οι δύο ύποπτοι για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής συνελήφθησαν στο βορειοανατολικό κρατίδιο Κελαντάν, όπου ανέμεναν οδηγίες από τον Ουάντι για τη διεξαγωγή κι άλλων επιθέσεων.

«Μετά τη σύλληψή τους, η αστυνομία κατέσχεσε μια βομβίδα, η οποία πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιείτο σε μια σχεδιαζόμενη επίθεση», διευκρινίζει ο Χάλιντ στην ανακοίνωσή του.

Άλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκρυβαν τους υπόπτους.

Η αστυνομία εντόπισε επίσης και συνέλαβε ένα ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους, η ομάδα του οποίου είχε λάβει εντολές από τον Ουάντι και είχε απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει επιθέσεις στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κουάλα Λουμπούρ και σε κυβερνητικά κτίρια στην Πουτρατζάγια, προσθέτει ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ