Τουσκ: Κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας - Σημαντική η πρωτοβουλία με Μητσοτάκη για την αεράμυνα
O Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)«Όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ καταλαβαίνουν ότι η κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας είναι κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προτείνω την πρωτοβουλία για ασπίδα αεράμυνας μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Απαντώντας σε ερώτηση για την Τζόρτζια Μελόνι επισήμανε: «Κανείς δε σέβεται περισσότερο την Ιταλία και την Τζόρτζια Μελόνι περισσότερο από μένα».
Ταυτόχρονα εξήγησε ότι υπάρχει «παρανόηση» σε σχέση με το ότι υπήρξε αποκλεισμός ηγετών μεταξύ των οποίων η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Κάποιες φορές χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες πολιτικές πλατφόρμες να διευκολύνουμε τη διαδικασία» είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός.
«Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες σε αυτή την πολιτική πλατφόρμα, αλλά αυτό είναι μόνο για να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Η απόφαση εναπόκειται στην κυρία Μελόνι και τους άλλους ηγέτες» υπογράμμισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Οι ελληνικές προτεραιότητες αποτυπώνονται στο κείμενο στρατηγικής της Ε.Ε.
Βρυξέλλες: Στη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός - Οι αποφάσεις για τις θέσεις «κλειδιά» στην Ευρώπη
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43
«Taylor Swift: The Eras Tour: The End of an Era»: Εμφανίζεται και η μητέρα της Τέιλορ Σουίφτ
12:37