ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές στο Charlie Hebdo για το νέο του εξώφυλλο - φόβοι για νέο χτύπημα

Απειλές στο Charlie Hebdo για το νέο του εξώφυλλο - φόβοι για νέο χτύπημα

Οι γαλλικές Αρχές ερευνούν απειλές κατά του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, μετά από καταγγελία των συντακτών του για απειλητικά μηνύματα.

Όπως δήλωσε ένας εκ των εκδοτών του εβδομαδιαίου περιοδικού Eric Portheault στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι έλαβαν απειλητικά μηνύματα που γράφουν «θα πεθάνετε» ενώ «ανατριχιαστικά μηνύματα» και «ύβρεις» γράφονται στην σελίδα του Charlie στο Facebook από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο εκδότης υπογραμμίζει ότι «οι απειλές δεν τελειώνουν».

Το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, απεικονίζει ένα ζευγάρι μουσουλμάνων σε παραλία που αν και ο άνδρας φέρει την παραδοσιακή μακρυά μουσουλμανική γενειάδα και η γυναίκα φορά το χιτζάμπ, έχουν και οι δύο εκτεθειμένα τα γεννητικά του όργανα, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε κάποιους φανατικούς μουσουλμάνους.

Η σχετική λεζάντα γράφει: «Η μεταρρύθμιση του Ισλάμ. Μουσουλμάνοι χαλαρώστε!».

unnamed copy

Στο σατιρικό περιοδικό έγινε η πρώτη μεγάλη επίθεση στην Ευρώπη από τον ISIS, τον Ιανουάριο του 2015, σηματοδοτώντας μια αιματηρή περίοδο για τη Γαλλία. Ένοπλοι ισλαμιστές είχαν εισβάλλει στα γραφεία του περιοδικού, την ώρα που το προσωπικό βρισκόταν σε σύσκεψη και άνοιξαν πυρ.

Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί και επτά τραυματίες. Όλη η Ευρώπη στήριξε το μακελειό και το "Je suis Charlie" ήταν η αρχή για πολλά ακόμα "Je suis..."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ