ΚΟΣΜΟΣ

«Να σταλούν οι πρόσφυγες σε νησιά έξω από την Ευρώπη» προτείνει Γερμανίδα πολιτικός

«Να σταλούν οι πρόσφυγες σε νησιά έξω από την Ευρώπη» προτείνει Γερμανίδα πολιτικός
REUTERS/Azad Lashkaril

Να σταλούν σε νησιά έξω από την Ευρώπη οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν πρότεινε η επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φράουκε Πίτρι.

«Οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν θα εγκατασταθούν σε δύο νησιά εκτός Ευρώπης που τελούν υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Πίτρι, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν τα σχόλια της, τονίζοντας ότι αναφερόταν στα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλία χρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση τους έχει διαμηνύσει ότι δεν μετεγκατασταθούν ποτέ στην Αυστραλία.

Επίσης η Φράουκε Πίτρι πρότεινε την μετατροπή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία μετανάστευσης «που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα φύγουν από αυτή την χώρα το ταχύτερο δυνατό».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από το περασμένο έτος.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και η εισροή ενός και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων στην Γερμανία την περασμένη χρονιά ήταν ένας από τους κύριους λόγους αύξησης των ποσοστών της AfD. Το κόμμα καταλαμβάνει πλέον έδρες στα οκτώ από τα δεκαέξι κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στις τοπικές εκλογές που διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ