Ολάντ: Εγκεφαλική παρόρμηση, επιζήμια για τη χώρα η απόφαση Μακρόν για εκλογές
O Φρανσουά Ολάντ.
AP PhotoΟ πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η δημοκρατική παράταξη στη Γαλλία έχει αναμορφωθεί με διαδικασίες που υπήρξαν «οδυνηρές για το κυβερνητικό κόμμα και διαφανείς για τα κόμματα της αριστεράς».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της απόσυρσης αριστερών υποψηφίων από περίπου 130 εκλογικές περιφέρειες για να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης της ακροδεξιάς, ο Ολάντ είπε πως ενδεχομένως θα μειωθεί έτσι ο συνολικός αριθμός των βουλευτών της αριστεράς αλλά και ότι αυτό «ήταν ένα τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί'.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προέβλεψε ότι μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών θα υπάρχει μια αριστερά πιο ισόρροπη με περισσότερους σοσιαλιστές και οικολόγους, η οποία θα μπορούσε σταδιακά να δίνει λύσεις και όχι μόνο να θέτει εμπόδια.
Ερωτηθείς για την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το αν ο Γάλλος πρόεδρος είχε στο μυαλό του κάποια στρατηγική και έκανε λόγο για «εγκεφαλική παρόρμηση, εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα». Δεν ήταν ούτε η σωστή ώρα ούτε ο σωστός τρόπος για προσφυγή στις κάλπες, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: «Συμπληγάδες» για Μακρόν: Το Λαϊκό Μέτωπο και η Ακροδεξιά
Συνασπισμός των κομμάτων της Αριστεράς εν όψει εκλογών στη Γαλλία - Υπέρ και ο Ολάντ
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
18:30
Εκτός συμφωνίας ο Λίβανος δηλώνει ο Τραμπ - Σταματά η διέλευση τάνκερ απο τα Στενά του Ορμούζ λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών
18:26
Τραμπ: Ο Λίβανος δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία για εκεχειρία με το Ιράν
18:20
Θεσσαλονίκη: Νεκρή 59χρονη που έπεσε από 3ο όροφο πολυκατοικίας
18:16