ΚΟΣΜΟΣ

Η Λιβύη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα την Ιταλία

Η Λιβύη προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα την Ιταλία
REUTERS/Jean-Pierre Amet

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλική αστυνομία, μετά από σήμα της μυστικής υπηρεσίας της Λιβύης με το οποίο προειδοποιεί πως υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Συγκεκριμένα, το σήμα αναφέρει πως το εν λόγω χτύπημα ετοιμάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Εκεί βρίσκονται μέλη του ISIS, οι οποίοι έχουν καταφέρει να φθάσουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης με βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες, όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

Έγγραφα που ανακάλυψαν λίβυοι πράκτορες στη Σύρτη, μετά την ανακατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος , κάνουν λόγο για την ύπαρξη αυτού του δικτύου.

Τα άτομα που φαίνεται να ετοιμάζουντ το χτύπημα προέρχονται από την τρομοκρατική ομάδα του Τυνήσιου Αμπού Νασίμ, ο οποίος έζησε για πάνω από 20 χρόνια στην Ιταλία, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμήσει στο Αφγανιστάν και στη Συρία. Στη συνέχεια ο τρομοκράτης ανέλαβε τη διοίκηση των εξτρεμιστικών μονάδων στη Λιβύη.

Μετά το σήμα των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, οι ιταλικές Αρχές έχουν τεθεί στο ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούνται στενά οι συνδιαλέξεις όλων όσων έχουν εκφράσει συμπάθεια για το Ισλαμικό Κράτος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμη, έχει δοθεί η εντολή να επιβλέπουν διακριτικά τις κινήσεις του Τυνήσιου ιμάμη, Χόσνι Χασέμι Μπεν Χασέμ, ο οποίος αφίχθη στην Ιταλία το Σάββατο, προκειμένου να βγάλει λόγο στο τέμενος της Άντρια της Πούλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ