Εκλογές στη Γαλλία: Αύριο οι κάλπες του δεύτερου γύρου - Εκτιμήσεις για πολιτική αστάθεια
Στις κάλπες του δεύτερου γύρου εκλογών προσέρχονται οι Γάλλοι πολίτες, αύριο, την ώρα που κορυφώνεται η πολιτική αναταραχή. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα εισέρχεται σε μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας.
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών προειδοποίησε για την πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ακροδεξιός. Όλα ή τίποτα ζητά ο Ζορντάν Μπαρντελά μια μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Με γνώμονα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δε δίνουν την πολυπόθητη απόλυτη πλειοψηφία στο ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, ο Μπαρντελά έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα «πλειοψηφία ή ακυβερνησία». Ανησυχία προκαλεί πάντως ότι περισσότεροι από 50 πολιτικοί και μέλη των επιτελείων τους έχουν έχουν δεχθεί επίθεση στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία - δημοσκόπηση: Πρώτη δύναμη το κόμμα της Λεπέν στο κοινοβούλιο - Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία
ΧΡΗΜΑ
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00
ΧΡΗΜΑ
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πώς υπολογίζεται το επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
ΧΡΗΜΑ
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
04:00
ΧΡΗΜΑ
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00
ΧΡΗΜΑ