ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

Γαλλικές εκλογές: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ 

Ludovic Marin, Pool via AP

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, μετά τα αποτέλεσματα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε θα υποβάλει αύριο την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ.«Κανένα κόμμα δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήταν τιμή του να υπηρετήσει στο αξίωμά του.

Ο Ατάλ ανέφερε ότι η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι στη νέα Εθνοσυνέλευση δεν είναι δυνατή η συγκρότηση καμίας απόλυτης πλειοψηφίας από τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις.

Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη αντιστάθηκε και εξέλεξε τριπλάσιους βουλευτές από αυτούς που προέβλεπαν κάποιες δημοσκοπήσεις.

Ο Ατάλ ανέφερε ακόμα ότι αντιλαμβάνεται πως υπό το φως των σημερινών αποτελεσμάτων πολλοί Γάλλοι αισθάνονται κάποια αβεβαιότητα ως προς το μέλλον, δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται κάποια απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και ότι η χώρα γνωρίζει μία πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα αναμένει την συγκρότηση σε σώμα της Εθνοσυνέλευσης πριν λάβει τις ανάγκες αποφάσεις και κατέληξε λέγοντας ότι το μέλλον της Γαλλίας θα διακυβεύεται πλέον περισσότερο παρά ποτέ στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ