ΚΟΣΜΟΣ

Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο υπόσχεται ο νέος υπουργός Αμυνας της Βρετανίας

Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο υπόσχεται ο νέος υπουργός Αμυνας της Βρετανίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο νέος υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι υποσχέθηκε την προμήθεια περισσότερων συστημάτων πυροβολικού, πυρομαχικών και πυραύλων στην Ουκρανία, τονίζοντας την συνέχεια στην υποστήριξη του Λονδίνου προς το Κίεβο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό.

«Μπορεί να υπήρξε αλλαγή κυβέρνηση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία», δήλωσε ο Τζον Χίλι στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον διορισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενημέρωσε τον Τζον Χίλι, όπως και τον επίσης νεοδιορισθέντα ολλανδό ομόλογό του, για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε το Κίεβο κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου δεσμεύθηκε για την αποστολή 24 F-16 στην Ουκρανία «χωρίς καθυστέρηση».

Ο Τζον Χίλι διαβεβαίωσε ότι ένα σημαντικό πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο θα αποσταλεί στην Ουκρανία εντός των προσεχών 100 ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ