Δήμαρχος Βερολίνου: H Τουρκία προσπάθησε να μας επηρεάσει κατά του Γκιουλέν
Ο δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ κατήγγειλε ότι Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος τον προσέγγισε με σκοπό να τον επηρεάσει κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν.
«Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος με προσέγγισε για να με ρωτήσει αν είμαστε διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούμε με το κίνημα του Γκιουλέν στο Βερολίνο και να υποστηρίξουμε, αν χρειαστεί μέτρα, εναντίον του», αποκάλυψε ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας στην εφημερίδα Bild.
Όπως είπε, απέρριψε την πρόταση και κατέστησε «απολύτως σαφές ότι οι τουρκικές διαμάχες δεν μπορούν να διεξαχθούν σε γερμανικό έδαφος».
«Εάν το κίνημα Γκιουλέν τηρεί τους κανόνες δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε μέτρα εναντίον του», είπε στην εφημερίδα και τόνισε:
Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις από τον κύριο Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Και ο πράσινος δήμαρχος της Βάδης Βιτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν έχει καταγγείλει στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ο Τούρκος πρόξενος της Στουτγάρδης προσπάθησε να επηρεάσει την τοπική κυβέρνηση.
Με επιστολή του ζήτησε να γίνει έλεγχος σε ενώσεις, ιδρύματα και σχολεία, τα οποία κατά τη γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του κινήματος Γκιουλέν. Ο Κρέτσμαν όμως απέρριψε το αίτημα όπως και ο Μίλερ.
SPONSORED
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57
Κρήτη: Σύλληψη 37χρονου παλαιστινιακής καταγωγής που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς
23:55
Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι καλωσόρισε ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα από την Κίνα
23:44
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34