Στόλτενμπεργκ: Αναμένω οι ΗΠΑ να παραμείνουν πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ
ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα στην Ουάσιγκτον ότι αναμένει οι ΗΠΑ να παραμείνουν ένας «πιστός» σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.
«Περιμένω ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένας ισχυρός και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον.
Παράλληλα τόνισε ότι αναμένει ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό πακέτο για να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα χρησιμεύσει ως γέφυρα για την ένταξη του Κιέβου στη Συμμαχία.
Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ , ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε θα γίνει δεκτή η Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, σημείωσε, ενώ το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία επικείμενη στρατιωτική απειλή εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Συμμαχίας, βλέπει ένα μοτίβο αυξημένων ρωσικών εχθρικών πράξεων που κυμαίνονται από την παραπληροφόρηση έως την δολιοφθορά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΑΤΟ: «Ο δρόμος προς την ειρήνη συνεπάγεται περισσότερα όπλα στην Ουκρανία»
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49