Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
Ανανεώθηκε:
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών καταγράφτηκε στη νήσο Μιντανάο των Φιλιππίνων την Πέμπτη (11/7), ανακοίνωσε το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ).
Ωστόσο η σεισμική δόνηση έγινε σε πολύ μεγάλο βάθος, περίπου 630 χιλιομέτρων, κατά την αρχική εκτίμηση του GFZ.
Το σεισμολογικό ινστιτούτο των Φιλιππίνων ανέφερε πως ο σεισμός, που έγινε στα ανοικτά της χώρας και σε μεγάλο βάθος, δεν αναμένεται να προκαλέσει ζημιές, ωστόσο είναι πιθανές μετασεισμικές δονήσεις.
Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, περιοχή όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες κι η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Σε καταφύγια πάνω από 2.800 άνθρωποι μετά την έκρηξη ηφαιστείου στις Φιλιππίνες
ΚΟΣΜΟΣ
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
ΚΟΣΜΟΣ
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
ΚΟΣΜΟΣ
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41
ΚΟΣΜΟΣ
Λωρίδα της Γάζας: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
23:30
ΚΟΣΜΟΣ