ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας με τόξο αναζητούν οι Αρχές

Βρετανία: Το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας με τόξο αναζητούν οι Αρχές
Hertfordshire Police/via AP

Το κίνητρο πίσω από την τριπλή δολοφονία με τόξο που έχει συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες του παρουσιαστή του BBC Τζον Χαντ με τον φερόμενο ως δράστη να έχει συλληφθεί ψάχνουν οι Αρχές.    

Για τη σύλληψη του 26χρονου Κάιλ Κλίφορντ είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν τελικά τραυματισμένο σε μικρή απόσταση από νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι κατά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κλίφορντ δεν έριξαν πυρά, με όλα τα δεδομένα να συνηγορούν ότι προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί.

Ο Κλίφορντ που εγκατέλειψε τον Βρετανικό Στρατό το 2022 μετά από μια μικρή περίοδο υπηρεσίας αναζητούνταν από την αστυνομία για τους θανάτους της 61χρονης Κάρολ Χαντ και της 28χρονης Χάνα και της 25χρονης Λουίζ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε σχέση με μία από τις κόρες.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Μία γυναίκα που ξέρει πολύ καλά την οικογένεια περιέγραψε τα θύματα ως «ευγενικά και φιλικά» που πάντα είχαν χρόνο για τους άλλους.

Το χρονικό της επίθεσης

Τα θύματα δέχθηκαν επίθεση μέσα στο σπίτι τους στο Χερτφορντσάιρ την Τρίτη (09/07).

Αστυνομία και νοσηλευτές κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Χαντ του Χερτφορντσάιρ, μετά από αναφορές ότι τρεις γυναίκες βρέθηκαν με σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο παρουσιαστής του BBC εκτιμάται ότι δούλευε εκείνη την ώρα, και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, όπου κάλεσε σε βοήθεια. Οι τρεις γυναίκες κατέληξαν λίγο αργότερα στο τόπο του εγκλήματος, παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών να τις επαναφέρουν.