ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Ρουέν

Υπό έλεγχο η φωτιά στον καθεδρικό ναό της Ρουέν

Γάλλοι πυροσβέστες σε κατάσβεση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Benoit Moser, BSPP via AP

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στον πύργο του καθεδρικού της Ρουέν στη Γαλλία την Πέμπτη (11/7). 

Μετά από επέμβαση που διήρκεσε περίπου μία ώρα, η πυρκαγιά που έπληξε την κορυφή του καθεδρικού ναού της Ρουέν περιορίστηκε, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία στο BFMTV.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική πρέπει ακόμη να ασφαλίσει το κτήριο και να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν άλλα «θερμά σημεία».

Νωρίτερα εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φλόγες να ξεπηδούν από κάτι που μοιάζει με στέγαστρο σκαλωσιάς κοντά στην κορυφή του κτηρίου, το οποίο είναι διάσημο λόγω των τριών πύργων του.

Ο καθεδρικός του 12ου αιώνα είναι διάσημος καθώς κάποιες από τις ζωγραφιές του έχουν γίνει από τον Γάλλο Ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Κλοντ Μονέ το 19ο αιώνα.

«Μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην κορυφή του καθεδρικού ναού της Ρουέν. Η προέλευση είναι άγνωστη σε αυτό το στάδιο. Όλες οι δημόσιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Νικολά Μαγιέρ Ροσινιόλ στο X.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 33 οχήματα.

Όταν ξέσπασε η φωτιά ήταν σε εξέλιξη εργασίες στην κορυφή του καθεδρικού ναού «Το εργοτάξιο είναι πολύπλοκο λόγω του ύψους του, με πολύ μεγάλες κατασκευές ικριωμάτων», δήλωσε στην Tendance Ouest ο Ρισάρ Ντιπλά, επικεφαλής αρχιτέκτονας των Monuments Historiques.

«Πρόκειται για ένα εργοτάξιο σαν τον Πύργο του Άιφελ. Ξύνουμε το μέταλλο για να το αποκαλύψουμε, στη συνέχεια εφαρμόζουμε τις απαραίτητες στρώσεις χρώματος και, όπου είναι απαραίτητο, μπολιάζουμε κουρασμένα τμήματα του χυτοσιδήρου», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ