Δεν στηρίζει τη μετατροπή του ΝΑΤΟ σε «αντικινεζική» συμμαχία η Ουγγαρία
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον
AP Photo/Mark SchiefelbeinΗ Βουδαπέστη δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει το ΝΑΤΟνα μετατραπεί σε μία «αντικινεζική» συμμαχία. Οπως δήλωσε σήμερα (11/7) από την Ουάσινγκτον στην ουγγρική κρατική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο «η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να μετατραπεί το ΝΑΤΟ σε αντικινεζική συμμαχία».
Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Σιγιάρτο τόνισε παράλληλα ότι η ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία θα αποδυναμώσει την ενότητα εντός του ΝΑΤΟ.
- Διαβάστε επίσης: Η Κίνα κατηγορεί το NATO ότι «υποκινεί σύγκρουση» με την κριτική του για τη σχέση Μόσχας - Πεκίνου
Στο επίσημο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του οργανισμού οι ηγέτες των 32 κρατών-μελών του NATO εξέφρασαν τη «βαθιά ανησυχία» τους για την «στρατηγική» συμμαχία της Ρωσίας και της Κίνας και κατήγγειλαν την «πολιτική και υλική υποστήριξη» που παρέχει το Πεκίνο στη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτώντας «να σταματήσει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε «αποστολή ειρήνης» στο Πεκίνο ο Βίκτορ Όρμπαν
Στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ευρωσκεπτικιστής Βίκτορ Όρμπαν
«Τεχνικούς λόγους» επικαλείται ο Όρμπαν για την ακύρωση της συνάντησης με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ
Σχέδια ελέγχου της Γροιλανδίας εξετάζει ο Τραμπ με το επιτελείο του - Στο «τραπέζι» και η αγορά
22:53
Οι πέντε άξονες των εγγυήσεων ασφαλείας που «κλείδωσαν» για την Ουκρανία στο Παρίσι
22:42
Η Κολομβία καλεί τον στρατό στα όπλα σε περίπτωση αμερικανικής εισβολής
22:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 θα συζητήσουν τηλεφωνικά για τη Βενεζουέλα
22:19