Tουλάχιστον 27 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι σε στοά έπειτα από σεισμό στην Πολωνία
Ένα ασθενοφόρο κατευθύνεται στο ανθρακωρυχείο
AP Photo/Katarzyna Zaremba-MajcherΤα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να ανεβάσουν στην επιφάνεια 27 ανθρακωρύχους οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε μια στοά, στη νότια Πολωνία, λόγω μιας σεισμικής δόνησης.
Η εκπρόσωπος της εταιρείας PGG Αλεξάντρα Βισότσκα-Σιεμπίγκα είπε ότι ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, σε βάθος 1.200 μέτρων κάτω από το ορυχείο Ριντουλτόβι. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις στοές 68 εργαζόμενοι και οι 41 από αυτούς έχουν ήδη ανασυρθεί. Δεκαπέντε χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κοντινά νοσοκομεία, όμως όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση, πρόσθεσε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TVN24.
«Εξακολουθούμε να μην έχουμε επαφή με δύο ανθρακωρύχους», σημείωσε η εκπρόσωπος.
Στα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση φαίνονται ελικόπτερα και ασθενοφόρα στο ανθρακωρυχείο. Νωρίτερα, η Βισότσκα-Σιεμπίγκα είπε ότι περισσότερες από 10 ομάδες διασωστών βρίσκονται επί τόπου.
Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: Δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα την αιτία της επίθεσης (vid)
11:32
Όσκαρ 2026: Οι μεγάλες απουσίες από το «In Memoriam» που προκάλεσαν αντιδράσεις
11:31
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Μιχάλης Μαυρόπουλος
11:30
Ιταλία: Εξήντα τέσσερις διασωθέντες από ναυάγιο στη Λαμπεντούζα - Αγνοείται δίχρονο αγόρι
11:29