ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σύλληψη για την πώληση όπλου στον δράστη του μακελειού στο Μόναχο μέσω dark web

Γερμανία: Σύλληψη  για την πώληση όπλου στον δράστη του μακελειού στο Μόναχο μέσω dark web
REUTERS/Michaela Rehle

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 31χρονο ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που πούλησε το όπλο στον 18χρονο Ιρανογερμανό που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Μόναχο, στα τέλη Ιουλίου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές στη Φραγκφούρτη, ο άνδρας συνελήφθη στο Μάρμπουργκ, αφού κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί του στο «dark web», ισχυριζόμενοι ότι ήθελαν να αγοράσουν ένα αυτόματο και ένα πιστόλι "Glock 17"-όμοιο με αυτό που πούλησε στο δράστη- έναντι 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ύποπτος κατονομάστηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης που αφορούσε παράνομες αγοραπωλησίες όπλων από έναν 62χρονο λογιστή και από έναν 17χρονο φοιτητή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι πούλησε στον 18χρονο Ιρανογερμανό το πιστόλι Glock 17 όταν συναντήθηκαν στο Μάρμπουργκ στις 20 Μαΐου. Δύο μήνες αργότερα, στις 18 Ιουλίου, ξανασυναντήθηκε μαζί του και του πούλησε 350 σφαίρες. Ο νεαρός ήταν εκείνος που διέπραξε κατόπιν το μακελειό στο Μόναχο, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε μια δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ