Ο Ολάντ καλεί την Ουκρανία να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση στην Κριμαία
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα Τρίτη έκκληση σε όλα τα μέρη που είναι παρόντα στην Ουκρανία να «αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση», η οποία θα καθιστούσε ακόμη «πιο δύσκολη» την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ.
Η έκκληση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης του Ολάντ με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου να συζητήσουν την «κατάσταση στην Ουκρανία».
Ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του "υπενθύμισε την πάγια θέση της Γαλλίας όσον αφορά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία δεν μπορεί να αναγνωριστεί" από τη διεθνή κοινότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: «Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν συμπεριλαμβάνει Λίβανο» - Η ανακοίνωση από το γραφείο του Νετανιάχου
07:57
ΚΟΣΜΟΣ
Apocalypse now (Trump edition)
07:45
ΑΓΟΡΕΣ
Το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για εκεχειρία - Πτώση 15%
07:43
ΔΙΕΘΝΗ
Osama Mobarez (EMGF): Θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ενεργειακών συστημάτων
07:42
ΕΛΛΑΔΑ