Αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη: Ανέλαβε την ευθύνη το Ισραήλ - Αναφορές για θύματα
Υποστηρικτές των Χούθι
(AP Photo/Osamah Abdulrahman)Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα τη Χοντέιντα, την πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι κατηγόρησαν το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς.
«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών.
Δεν αναφέρθηκε απολογισμός θυμάτων.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη-λιμάνι σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.
Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι σε τρία εμπορικά πλοία - Στόχος και ένα ελληνικών συμφερόντων
SPONSORED
Sani Festival 2026: Ένα καλοκαίρι με θρυλικές φωνές και superstars στον ιστορικό Λόφο της Σάνης
12:55
Πάτρα: Στον Εισαγγελία ο 56χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία
12:54
Τραμπ: Ισραήλ και Ιράν να σταματήσουν τώρα τα πυρά
12:46
Παραιτήθηκε ο Ευθύμης Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ
12:45