ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI έδωσε στοιχεία για τα email της Κλίντον στο Κογκρέσο

Το FBI έδωσε στοιχεία για τα email της Κλίντον στο Κογκρέσο
REUTERS/Charles Mostoller

Στο Κογκρέσο παρέδωσε το FBI αρκετά έγγραφα που έχουν σχέση με την έρευνα για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια της θητείας της στο State Department.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την Κλίντον για τα συγκεκριμένα emails επιχειρώντας να πλήξουν την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να χειριστεί ένα τόσο υψηλό αξίωμα όπως αυτό του Προέδρου.

Το FBI ανέφερε ότι έδωσε "σχετικό υλικό" στις επιτροπές του Κογκρέσου που ασχολούνται με το θέμα. "Το υλικό περιλαμβάνει απόρρητες και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες και δίνεται με την προσδοκία ότι δεν θα διαδοθεί ή αποκαλυφθεί χωρίς τη συνεργασία του FBI", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον επέκρινε την παράδοση των εγγράφων αναφέροντας: "Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο βήμα το οποίο επιδιώχθηκε μόνο από τους Ρεπουμπλικανού με σκοπό να αμφισβητήσει περαιτέρω τους επαγγελματίες σταδιοδρομίας του FBI. Πιστεύουμε πως αν αυτό το υλικό ήταν να πάει κάπου εκτός υπουργείου Δικαιοσύνης, θα έπρεπε να διαδοθεί ευρύτερα ώστε το κοινό να μπορέσει να το δει το ίδιο, αντί να δώσει την ευκαιρία στους Ρεπουμπλικανούς να το διαστρεβλώσουν με επιλεκτικές, κομματικές διαρροές".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ