Άγνωστος έκοψε το κεφάλι προτομής του Στάλιν - Καταζητείται από τις ρωσικές Αρχές
Προτομή του Στάλιν και του Λένιν (πίσω)
AP Photo/Vadim GhirdaΤο κεφάλι προτομής του Ιωσήφ Γιουγκασβίλι Στάλιν, που ήταν τοποθετημένο σε ένα πάρκο στη Μόσχα έκοψε ένας άγνωστος, ο οποίος έγινε άφαντος μετά την πράξη του.
«Το Σάββατο, σε ένα πάρκο Ζβενίγκοροντ (μια πόλη σε απόσταση περίπου 40 χλμ της ρωσικής πρωτεύουσας), ένας άνδρας, έκοψε το κεφάλι μιας προτομής του Στάλιν με μια βαριοπούλα» δήλωσε μια αστυνομική πηγή στο το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Η αστυνομία της περιοχής της Μόσχας ανέφερε ότι ο ύποπτος καταζητείται.
Ένα κανάλι στο Telegram που καλύπτει τοπικές ειδήσεις μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τον φερόμενο ως δράστη να πλησιάζει ένα μνημείο κρατώντας ένα αμβλύ αντικείμενο και να το βαράει. Ακούγονται γέλια και φωνές στα ρωσικά σε αυτό το βίντεο.
Ο ύποπτος φέρεται επίσης να προκάλεσε ζημιά και σε μια προτομή του Λένιν, στο ίδιο πάρκο.
Το μνημείο αυτόπ είχε τοποθετηθεί ακτιβιστές το καλοκαίρι του 2023.
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 42χρονο μοτοσικλετιστή στη Μύκονο
12:20
Κλίμα συγκίνησης στην κηδεία του Λάκη Χαλκιά - Πλήθος κόσμου στο Α' Νεκροταφείο
12:11
Υπεβλήθη το αίτημα ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής για την ενέργεια - Επενδύσεις 1 δισ. ως το 2028
12:00
Ο μητρικός θηλασμός: Η πρώτη επένδυση στην υγεία του παιδιού
11:50