ΚΟΣΜΟΣ

Την ψήφο των αφροαμερικανών ζήτησε ο Τραμπ

Την ψήφο των αφροαμερικανών ζήτησε ο Τραμπ
REUTERS/Eric Thayer

Με τον πλέον ένθερμο τρόπο απευθύνθηκε προς τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ βρέθηκε στο Μιλγουόκι, όπου πριν από λίγες μέρες ένας αστυνομικός σκότωσε έναν αφροαμερικανό. Κατηγόρησε την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον για «μισαλλοδοξία» και δεσμεύθηκε ότι «θα προστατεύσει τις δουλειές των μειονοτήτων από τους μετανάστες.

«Ζητάω την ψήφο κάθε αφροαμερικανού πολίτη που αγωνίζεται σήμερα στην κοινωνία μας και επιθυμεί ένα διαφορετικό και πολύ καλύτερο μέλλον», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε:

Δουλειές, ασφάλεια, ευκαιρίες, δίκαιη και ίση αντιπροσώπευση: Απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία της Χίλαρι Κλίντον που εκμεταλλεύεται, και δυσφημεί, τις κοινότητες των αφροαμερικανών και τους βλέπει μόνο σαν ψήφους –αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει– όχι σαν ξεχωριστά ανθρώπινα πλάσματα που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Μια ψήφος υπέρ της Κλίντον είναι μια ψήφος για άλλη μια γενιά φτώχειας, υψηλής εγκληματικότητας και χαμένων ευκαιριών. Το έγκλημα και η βία είναι μια επίθεση στους φτωχούς και δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή σε μια κυβέρνηση Τραμπ» σημείωσε.

«Με κάθε επίθεση Τραμπ, γίνεται σαφέστερο πως η στρατηγική του είναι απλώς να πει για την Χίλαρι Κλίντον αυτό που ισχύει για τον εαυτό του», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι και συμπλήρωσε:

«Όταν ο κόσμος άρχισε να λέει ότι είναι από ιδιοσυγκρασία ακατάλληλος, αποκάλεσε την Χίλαρι Κλίντον το ίδιο. Όταν οι σχέσεις του με το Κρεμλίνο τέθηκαν στο μικροσκόπιο, ισχυρίστηκε ότι είναι εκείνη που έχει στενές σχέσεις με τον Πούτιν. Τώρα την κατηγορεί για μισαλλόδοξες παρατηρήσεις – νομίζουμε πως ο αμερικανικός λαός θα ξέρει ποιος υποψήφιος είναι ένοχος της κατηγορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ