Τουλάχιστον 55 νεκροί από κατολίσθηση στην Αιθιοπία λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Ανανεώθηκε:
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (22/7) από κατολίσθηση που προκλήθηκε μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε μια τοποθεσία στο νότιο τμήμα της Αιθιοπίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις παροχής βοήθειας και διάσωσης.
«Περισσότερα από 55 πτώματα βρέθηκαν μετά την κατολίσθηση, που προκλήθηκε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί από τις έντονες βροχοπτώσεις και ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί», δήλωσε ο Νταγκμάουι Ζεριχούν, ένας αξιωματούχος στη διοικητική ζώνη Γκόφα, σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι αρχές αυτής της πληγείσας από την κατολίσθηση περιοχής.
Η διοικητική ζώνη Γκόφα βρίσκεται περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.
Νωρίτερα, η επικεφαλής διαχειρίστρια της αγροτικής περιοχής στην οποία σημειώθηκε η κατολίσθηση Μισκίρ Μιτικού, ανέφερε ότι «η έρευνα για επιζώντες και νεκρούς βρισκόταν σε εξέλιξη», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι αρχές της Γκόφα. Μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε.
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν - Αισθητός μέχρι την Ινδία
17:24
Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο 15ήμερο ζητούν 73 μέλη
17:16
Πτώσεις δένδρων στην Αθήνα λόγω των ισχυρών ανέμων - Κορμός έπεσε σε ΙΧ στη Μιχαλακοπούλου
17:05
Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Πελασγία Φθιώτιδας - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά
16:58