ΚΟΣΜΟΣ

Die Welt: Τι ήθελε ο Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο;

Die Welt: Τι ήθελε ο Φάρατζ στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο;
Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images

Εκτενή αναφορά στον Νάιτζελ Φάρατζ με αφορμή επίσκεψή του στη γερμανική πρεσβεία, στο Λονδίνο, κάνει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

«Ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party / UKIP) μπορεί να αγωνίστηκε για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά εθεάθη στη γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου να περιμένει στην ουρά για να πάρει διπλή υπηκοότητα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα που επικαλείται μαρτυρία στο facebook από Ολλανδή που περίμενε μαζί του στην ίδια ουρά.

«Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα», έγραψε.

Ο Φάρατζ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο κόρες από αυτόν τον γάμο, αντέδρασε ως εξής σήμερα και σε κάλεσμα της ιστοσελίδας Buzzfeed να δώσει κάποια εξήγηση, απάντησε: «Δεν σας αφορά καθόλου».

Το δικαίωμα μόνιμης παραμονής του στη Γερμανία είναι πάντως εξασφαλισμένο λόγω της Γερμανίδας συζύγου του. Kατά την Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάρατζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα. Ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ