Ιταλία: Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας λόγω ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα
«Βρυχάται» η Αίτνα
AP Photo/Salvatore AllegraΜία ακόμη έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνα την Τρίτη (23/7) οδήγησε στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κατάνια στην ανατολική Σικελία.
Η Αίτνα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, καταγράφει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, εκτοξεύοντας καυτή τέφρα και λάβα.
Το αεροδρόμιο της Κατάνιας είχε ήδη κλείσει νωρίτερα αυτό τον μήνα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό. Αποτελεί κόμβο για το ανατολικό τμήμα της Σικελίας και προσελκύει περισσότερες αφίξεις από την πρωτεύουσα Παλέρμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχές αποφάσισαν την «αναστολή όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων».
«Η αναστολή θα έχει ως αποτέλεσμα ακυρώσεις και/ή εκτροπή πτήσεων σε άλλα αεροδρόμια», πρόσθεσε η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέφρα και λάβα από την Αίτνα και το Στρόμπολι - Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνια
«Ξύπνησε» η Αίτνα - Τέφρα και λάβα υψώθηκαν στον ουρανό της Σικελίας
Πάνω από 200.000 νεκρούς μετρά η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία
23:41
Φάμελλος για το κοινό πόρισμα με ΝΕΑΡ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κάνω πίσω στο προσκλητήριο ενότητας
23:30
Washington Post: Οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 150 μαχητικά στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στο Ιράν
23:18
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Το «βαλτωμένο» μέτωπο των 1.200 χιλιομέτρων
23:06