Ο Μαριάνο Ραχόι προχωρά σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έλαβε το "πράσινο φως" από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) προκειμένου να διαπραγματευτεί με το κεντρώο Ciudadanos τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Η ηγεσία του PP συνεδρίασε νωρίτερα για να συζητήσει μια δέσμη πολιτικών μεταρρυθμίσεων έξι σημείων την οποία έχει εισηγηθεί το Ciudadanos. Το κεντρώο κόμμα χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις "προαπαιτούμενο για να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Ραχόι".
"Η Ισπανία χρειάζεται μια κυβέρνηση τώρα" δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε ότι θα είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση και να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο -που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες- αν το Σοσιαλιστικό Εργατικο Κόμμα (PSOE) δεν την στηρίξει με κάποιον τρόπο κατά τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο.
Χωρίς το PSOE, που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι θα καταψηφίσει μια κυβέρνηση υπό το Λαϊκό κόμμα, ο Ραχόι δεν διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον ίδιο.
"Το Ciudadanos έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, το Σοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει κάνει ούτε ένα. Χωρίς αυτό το βήμα, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η διαδικασία", τόνισε ο Ραχόι.
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ - Σημανδράκος: Το 2018-2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες
18:30
CIA: Αποδυναμωμένο αλλά ακέραιο το καθεστώς στο Ιράν - Ικανό να χτυπήσει αμερικανικούς στόχους
18:19
Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις LNG στο Ρας Λαφάν του Κουβέιτ μετά τις απειλές Ιράν
18:10
Τι δείχνουν οι νέες καταθέσεις μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη Βαλυράκη
18:05