ΚΟΣΜΟΣ

Πουέρτο Ρίκο: Όλοι σώοι από την πυρκαγιά του κρουαζιερόπλοιου

Πουέρτο Ρίκο: Όλοι σώοι από την πυρκαγιά του κρουαζιερόπλοιου
Policia Puerto Rico/Twitter

Σώοι όλοι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας American Cruise Ferries, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά αμέσως μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Σαν Χουάν.

Το Caribbean Fantasy βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι και έχει εκκενωθεί. Όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά και πάνω στο πλοίο έχουν μείνει μόνο ο καπετάνιος και ορισμένα μέλη του πληρώματος, ανέφερε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Πουέρτο Ρίκο.

Το κρουαζιερόπλοιο κατευθυνόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία μεταφέροντας συνολικά 512 ανθρώπους. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση για την εκκένωσή του.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο μηχανοστάσιο. Πολλά πυροσβεστικά πλοιάρια και άλλα σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Το Caribbean Fantasy ναυπηγήθηκε το 1989 και έχει μήκος 187 μέτρα. Εκτελεί κρουαζιέρες από το Σαν Χουάν στη Δομινικανή Δημοκρατία και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της American Cruise Ferries.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ