ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στόχος αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Βαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά

Τουρκία: Στόχος αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Βαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά
Οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2016 Twitter @vanhaberajansi

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο στο δήμο Ιπέκιολου (İpekyolu) της πόλης Βαν, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η έκρηξη θεωρείται ότι στοχοθέτησε το αστυνομικό τμήμα που λειτουργεί και ως στρατόπεδο.

Αν και δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση, οι υποψίες ήδη στρέφονται προς στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι έχουν αρκετές φορές βάλει στόχο αστυνομικά τμήματα και εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία μαίνεται η βία μετά την κατάρρευση τον περασμένο Ιούλιο της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην Άγκυρα και το εκτός νόμου αυτονομιστικο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η ανακωχή κράτησε δυόμισι χρόνια από τον Μάιο του 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ