Δέσμευση Μακρόν σε Νετανιάχου για αποτροπή νέας κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ - Χεζμπολάχ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Εμμανουέλ Μακρόν
Philippe Wojazer, pool via APΤηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι η Γαλλία «έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει τα πάντα για να αποτραπεί μια νέα κλιμάκωση στην περιοχή».
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα στείλει «μηνύματα προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση», καθώς το Παρίσι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτραπεί μια ευρύτερη κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την εκτόξευση ρουκέτας στα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δώδεκα παιδιών ηλικίας 10 έως 16 ετών, επίθεση που το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αποδίδουν στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν «επανέλαβε επίσης την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική λύση στο θέμα της Μπλε Γραμμής, με βάση το ψήφισμα 1701».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Χεζμπολάχ αποδίδει ευθέως την «φρικτή επίθεση στο Γκολάν» ο Λευκός Οίκος
Οργή στις κηδείες των 12 νεκρών παιδιών της επίθεσης στο Γκολάν - Φόβοι κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Μεσανατολικό: Κλιμάκωση με επίθεση Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα από το Ισραήλ
Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι του Πακιστάν (vid)
23:30Πόλο: Η Εθνική «καθάρισε» και τη Ρουμανία και πάει αήττητη στα ημιτελικά
23:24
Γεραπετρίτης για Συμβούλιο Ειρήνης: «Η χώρα μας θα συνταχθεί με την ΕΕ»
23:19
Συναγερμός στο Νταβός: Εκκενώθηκε το συνεδριακό κέντρο - Πληροφορίες για φωτιά σε διπλανό ξενοδοχείο (vid)
23:18