Αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Βηρυτό η Lufthansa
Αεροσκάφος της Lufthansa
AP Photo/Michael ProbstΤην αναστολή των πτήσεων από και προς Βηρυτό αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη (30/7) αποφάσισε η Lufthansa μετά την κλιμάκωση της έντασης του Λιβάνου με το Ισραήλ.
Οι πτήσεις των εταιρειών του ομίλου (Swiss International Air Lines, Eurowings, Lufthansa) αποφασίστηκε να ανασταλούν «προληπτικά».
Η απόφαση αυτή ακολουθεί την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στα υψίπεδα του Γκολάν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/7). Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προειδοποιούν με αντίποινα.
Να σημειωθεί πως, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τη Χαμάς.
Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει περισσότερους από 500 θανάτους, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως περίπου 100 αφορούσαν αμάχους, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Χεζμπολάχ αποδίδει ευθέως την «φρικτή επίθεση στο Γκολάν» ο Λευκός Οίκος
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας για τους «11» - Στο κατώφλι της Βουλής νέα δικογραφία
09:28
Πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις «φωτιά» - Πού κυμαίνονται οι τιμές στο αρνί, πόσο θα κοστίσει η μαγειρίτσα (vid)
09:19
Προειδοποίηση IDF σε Ιρανούς: Αποφύγετε τη χρήση των τρένων ως τις 9 το βράδυ
09:15
Σίφνος: Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2026 σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ
09:07