Αντίποινα Ισραήλ στο Λίβανο: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από επίθεση με drone
Συντρίμμια μετά από επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Mohammed ZaatariΚλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Βηρυτό και το Τελ Αβίβ, μετά την απόφαση για αντίποινα στο χτύπημα της Χεζμπολάχ που έλαβε την Κυριακή (28/7) το ισραηλινό Πολεμικό Συμβούλιο, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε επίθεση με drone του Ισραήλ.
Επιπλέον στη νέα αυτή επίθεση της Δευτέρας (29/7) που σημειώθηκε στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο τραυματίστηκαν επίσης τρία άτομα, σύμφωνα με την λιβανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Η υπηρεσία διάσωσης δεν διευκρίνισε αν οι νεκροί ήταν μαχητές ή άμαχοι.
Πρόκειται για το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο από την επίθεση του Σαββάτου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεσανατολικό: Κλιμάκωση με επίθεση Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα από το Ισραήλ
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20
Αλεξανδρούπολη: Ζύγιζε μόλις εννιά κιλά ο τρίχρονος που πέθανε από ασιτία
15:12
Την Δευτέρα στο εδώλιο ο Άρης Μπουγκοπέτρος που τον μήνυσε η σύζυγος του - Αφέθηκε ελεύθερος
15:04