ΚΟΣΜΟΣ

Η «ανθρωποθυσία» στο CERN εγείρει ζητήματα ασφαλείας

Η «ανθρωποθυσία» στο CERN εγείρει ζητήματα ασφαλείας

Μια εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη (ή κακόγουστη) φάρσα έχει εκπυρσοκροτήσει εις βάρος όσων την επινόησαν και όλα αυτά στο ερευνητικό κέντρο CERN.

Όταν οι οκτώ άντρες σκέφτηκαν να ντυθούν στα μαύρα θυσιάζοντας στο άγαλμα του θεού Σίβα μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά, βιντεοσκοπώντας την αυτοσχέδια παρωδία τρόμου (η σατανιστική τελετή υποτίθεται ότι καταγράφηκε σε video από κρυφή κάμερα με τον χειριστή της να ερμηνεύει πειστικά το ρόλο του σοκαρισμένου από την ανθρωποθυσία της γυναίκας συνεργό τους) δεν έλαβαν υπόψιν την δύναμη του Διαδικτύου.

Η «ανθρωποθυσία» στο ερευνητικό κέντρο έγινε viral και τελικά η διοίκηση του CERN ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την αυτοσχέδια φάρσα στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων στην Γενεύη. Μικρή λεπτομέρεια που εξόργισε τη διοίκηση ακόμη περισσότερο, το άγαλμα του θεού Σίβα που συμβολίζει την πολυπολιτισμικότητα του CERN, είναι δώρο της κυβέρνησης της Ινδίας στο ερευνητικό κέντρο.

Shivas statue at CERN engaging in the Nataraja dance

«Οι σκηνές γυρίστηκαν στις εγκαταστάσεις μας χωρίς επίσης άδεια ή γνώση μας» ανέφερε εκπρόσωπος του CERN στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το CERN δεν εγκρίνει τέτοιου είδους αστεία που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις για την επιστημονική φύση του έργου μας» συμπλήρωσε.

Η διοίκηση ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το χιουμοριστικό video που εύλογα εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλειά του Eυρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών σημειώνει η Guardian.

Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο. Οταν ιδρύθηκε, το 1954, ήταν ένα από τα πρώτα συλλογικά Ευρωπαϊκά εγχειρήματα και αποτελεί, ήδη, ένα λαμπρό παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας. Ο αρχικός αριθμός των 12 ιδρυτικών μελών, σήμερα, έχει αυξηθεί σε 20 κράτη μέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ