Νότια Αφρική: Πέντε νεκροί μαθητές και 20 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο
Ανανεώθηκε:
Tρένο στη Νότια Αφρική (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Themba HadebeΤραγικό θάνατο βρήκαν πέντε μαθητές στη Νότια Αφρική και 20 τραυματίστηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τρένο.
Το περιστατικό έγινε σε ισόπεδη διάβαση κοντά στην πόλη Μίντελμπουργκ.
«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρωταρχικής σημασίας και μια τέτοια απώλεια σοκάρει», είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Μχουλέκο Χλένγκουα, ο οποίος σκοπεύει να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μαφούμπε, που απέχει 180 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, καθώς αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονται ακόμη στο σημείο και συνεχίζουν τις έρευνες. Ο οδηγός του λεωφορείου εγκατέλειψε το σημείο μετά το δυστύχημα. Ο μηχανοδηγός και οι άλλοι επιβαίνοντες στο τρένο δεν τραυματίστηκαν.
Στις αρχές του μήνα, 12 μαθητές σκοτώθηκαν όταν το μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα φορτηγό κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρεις νεκροί από τον χθεσινό εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών στη Ρωσία
Το κύμα ψύχους απειλεί καλλιέργειες σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια (χάρτης)
18:52
Το «ευχαριστώ» της Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ: «Είδα τι σημαίνει ανθρωπιά»
18:43
Δίκη για τα Τέμπη: Κλείνει για εργασίες η αίθουσα μετά την αυριανή δικάσιμο - Διακοπή για ένα μήνα (vid)
18:34
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26