Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στο Όφενμπουργκ - Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο δράστης
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών, στους οποίους είχε προηγουμένως επιτεθεί με μαχαίρι. Για «ψυχικά διαταραγμένο» άτομο έκανε λόγο η αστυνομία του Όφενμπουργκ σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής του Όμπερκιρχ στην Βάδη-Βυρτεμβέργη Χανς Κρίστιαν Σμιτς, η αστυνομία ειδοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα για περιστατικό με άνδρα ο οποίος απειλούσε τη ζωή τρίτων.
Όταν η ομάδα άμεσης επέμβασης έφθασε στο διαμέρισμά του, ο 39χρονος είχε ήδη αυτοτραυματιστεί, αλλά αρνήθηκε την βοήθεια των αστυνομικών, στους οποίους επιτέθηκε με μαχαίρι.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, ανέφερε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι προσπάθησαν κατόπιν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν πλέον αργά. Οι διασώστες που έφθασαν λίγο αργότερα διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Την έρευνα σχετικά με την χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς αναλαμβάνει η Κρατιδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (LKA) από την Στουτγάρδη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πρόκειται για τυπική διαδικασία στις περιπτώσεις χρήσης θανατηφόρας βίας από την πλευρά της αστυνομίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παραδοχή Χεζμπολάχ: Βρέθηκε η σορός του στρατιωτικού ηγέτη Σουρκ - Ήταν ο στόχος του IDF
Επιστήμη: «Ένοχη» η ουλίτιδα για την εμφάνιση σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων
09:09
Oι νέες Porsche 718 δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικές
08:57
Το πακέτο μέτρων για τους αγρότες: Ρεύμα στα 8,5 λεπτά, application της ΑΑΔΕ για το πετρέλαιο, 150 εκατ. αναδιανομή επιδοτήσεων
08:47
Νέα Ζηλανδία: Ένοχος για παιδική πορνογραφία ο πρώην υπαρχηγός της αστυνομίας
08:45