Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για την εγκαθίδρυση 48ωρης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στo Χαλέπι προκειμένου να διανεμηθούν στον τοπικό πληθυσμό τρόφιμα και φάρμακα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.
Νωρίτερα, απεσταλμένος του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση για ανάπαυλα στις εχθροπραξίες ώστε αυτοκινητοπομπές των Ηνωμένων Εθνών να μπορέσουν να εισέλθουν στο Χαλέπι, τονίζοντας μάλιστα πως ούτε μία αυτοκινητοπομπή δεν έχει μπορέσει να φθάσει σε πολιορκημένες περιοχές μέχρι σήμερα.
"Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη 48ωρη ανθρωπιστική ανάπαυλα ώστε να παρασχεθεί στους πολίτες του Χαλεπιού ανθρωπιστική βοήθεια ως ένα 'πιλοτικό σχέδιο' και να διασφαλιστεί η διανομή των αγαθών στον πληθυσμό της πόλης", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κονασένκοφ.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε πως οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες της εκεχειρίας θα καθοριστούν όταν οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δηλώσουν ότι είναι έτοιμες και οι Ηνωμένες Πολιτείες παράσχουν διαβεβαιώσεις για την ασφαλή διέλευσή τους.
SPONSORED
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12
Οδηγίες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προστασία από σεισμούς: «Η γνώση και η ψυχραιμία σώζουν ζωές»
16:08
Χανιά: Την Τρίτη απολογείται ο 56χρονος που φωτογράφιζε στρατιωτικά αεροπλάνα στο Ακρωτήρι
15:58
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν ασχολούμαστε άλλο με Λεπενιώτη και ΚΑΕ Ολυμπιακός - Έχουν επιληφθεί οι αρχές»
15:47