Ερντογάν: στο ίδιο τσουβάλι, ISIS, PKK και Γκιουλενιστές...
Ευθύνες στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν επέρριψε, για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι έπαιξαν κάποιο ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ανατολική Τουρκία.
«Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινές επιθέσεις από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν από κοινού» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν ήταν συνένοχοι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε το PKK από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 224 άνθρωποι.
Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της «τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών».
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε κατηγορία.
Συνελήφθη ο 51χρονος που είχε ταμπουρωθεί με όπλο μέσα στο σπίτι του στο Νέο Κόσμο
09:56
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 30χρονη νοσηλεύτρια του ΠΑΓΝΗ μετά από κατανάλωση χαπιών
09:55
Η αποτροπή νέας μεταναστευτικής κρίσης στο επίκεντρο της συνάντησης Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας
09:49
Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί μόνη της - Στηρίζουμε τους Έλληνες απέναντι στην ακρίβεια
09:45