Ερντογάν: στο ίδιο τσουβάλι, ISIS, PKK και Γκιουλενιστές...
Ευθύνες στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν επέρριψε, για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι έπαιξαν κάποιο ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ανατολική Τουρκία.
«Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινές επιθέσεις από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν από κοινού» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν ήταν συνένοχοι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε το PKK από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 224 άνθρωποι.
Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της «τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών».
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε κατηγορία.
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: Νοσηλευτής καταγγέλθηκε για βία σε ανήλικο στη διάρκεια εξέτασης - Συνελήφθη
14:01
Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της μετά από επεισόδιο
13:56
Πέταξε βαζάκια με εύφλεκτο υγρό στο σπίτι της πρώην του στη Θεσσαλονίκη
13:41
Ο Τραμπ κάλεσε τον ΣΙ στην Ουάσινγκτον στις 24 Σεπτεμβρίου: «Τον περιμένουμε με ανυπομονησία»
13:41